Iata un desert delicios: Prajitura cu capsune in straturi.
Ingrediente Prajitura cu capsune in straturi
– 500 g capsune proaspete
– 3 pachetele de jeleu de capsune
Pentru baza de biscuiti
– 250 g biscuiti simpli
– 100 g unt
– 60 g zahar
– 90 ml (9 linguri) apa rece
Pentru crema
– 2 linguri de gelatina granulata
– 340 g smantana Nestle( 2 cutii)
– coaja rasa si zeama de la o lamaie medie
– coaja rasa de la o portocala
– 150 ml frisca
– 2 albusuri
– 50 g zahar pudra
Mod de preparare Prajitura cu capsune in straturi
Biscuitii se pun intr-o punga de plastic si se piseaza cu ajutorul unei vergele. Intr-un vas se fierbe untul impreuna cu apa si zaharul. Se adauga la biscuitii pisati aseazati intr-un vas de sticla termorezistent si se amesteca bine pentru a se repartiza uniform. Se niveleaza cu ajutorul unei lnguri mari. Se lasa la frigider sa se raceasca pana preparam crema.
Gelatina se dizolva in 2 linguri de apa in cuptorul cu microunde. Se lasa deoparte sa se raceasca. Intr-un bol se amesteca smantana cu zaharul, sucul si coaja rasa de la lamaie si portocala. Se adauga cele 2 albuse batute spuma, gelatina si frisca. Se aseaza peste baza de biscuiti si se pune la frigider sa se intareasca.
Capsunele se spala bine, se pun intr-o strecuratoare sa se scurga bine apa de pe ele si se taie in jumatati.
Cele 3 pachete de jeleu se pregatesc conform instructiunilor de pe pachet si se lasa la rece pana cand incep sa se intareasca putin.
Cand crema s-a intarit se acopera cu capsunele si jeleul putin intarit.
Cele 3 pachete de jeleu se pregatesc conform instructiunilor de pe pachet si se lasa la rece pana cand incep sa se intareasca putin.
Cand crema s-a intarit se acopera cu capsunele si jeleul putin intarit.
Se lasa la frigider 3-4 ore inainte de servire.
Se feliaza dupa dorinta.
Se feliaza dupa dorinta.
Pofta buna!
Incearca si acesta reteta video
foto: Pexels.com