Este un tort foarte usor de preparat, racoritor si cu gust foarte placut. Succesul este garantat cu acest tort de mere.
Ingrediente Tort de mere
5 oua
1 cana zahar + 8 linguri zahar
1 cana faina
6 mere mari
gem de capsuni (pt. umplut merele)
nuci (pt. umplut merele)
zahar vanilat – 1 pliculet
frisca, glazura pt. ornat
Mod de preparare Tort de mere
Se pun cele 8 linguri de zahar intr-o oala rotunda, apoi, peste zahar se pun merele, curatate de coaja si scobite, umplute cu nuca si dulceata de capsuni. Se da oala la cuptor. Se lasa pana se inmoaie merele un pic. Apoi ne apucam sa facem blatul.
Se seapara albusurile si se freaca spuma, apoi se adauga cana de zahar, putin cate putin, apoi galbenusurile unul cate unul, zaharul vanilat, apoi incet – incet se incorporeaza si faina. Turnam compozitia peste mere si se da la cuptor. Cand este gata, se rastoarna pe un platou. Se lasa sa se raceasca un pic si se orneaza dupa preferinta cu glazura de ciocolata, caramel, frisca sau fulgi de migdale!
Incearca si aceasta reteta video
foto: Pixabay.com