Va recomandam un desert uimitor: Chec pufos.
Ingrediente Chec pufos
5 oua
10 linguri zahar
10 linguri ulei
praf de copt– 1 pliculet
zahar vanilat-1 pliculet
2 linguri cacao (ciocolata neagra topita cu putin unt)
Mod de preparare Chec pufos
Albusurile se bat spuma, pana devin o spuma tare, Apoi se adauga incet, incet zaharul, apoi galbenusurile, unul cate unul. Se adauga apoi uleiul, faina, praful de copt stins cu o lingurita otet si zaharul vanilat. Se amesteca bine. Apoi se pregateste tava in care punem hartie de copt, se toarna, dar se mai lasa putina compozitie in castron. Aceasta compozitie se amesteca cu cacaoa, apoi se toarna peste chec in tava si se amesteca foarte putin cu o lingurita.
Sau puteti topi o ciocolata mare, neagra, cu putin unt, ca sa nu se lipeasca, apoi puneti usor cu lingurita in aluatul de chec.
Se da la cuptor. Iese un desert foarte bun.
Incearca si aceasta reteta video
Pofta buna!
Foto: pexels.com