Iata o reteta delicioasa: Sarmalute in foi de vita cu pui.
Ingrediente Sarmalute in foi de vita cu pui
1 kg carne de pui tocata
50-100 g orez
1 ceapa mare tocata marunt
piper, sare, cimbru, marar tocat, boia dulce
2 linguri de bulion
1 ou
frunze de vita de vie
200 ml de vin alb
Mod de preparare Sarmalute in foi de vita cu pui
Carnea se amesteca cu ceapa, oul, bulionul, condimentele si orezul spalat.
Frunzele pe care le-am pus cu sare si oparite la borcan asta toamna, le-am pus in apa la desarat, am schimbat apa de vreo 3 ori si dupa le-am pregatit pentru impachetat (am taiat nervura de pe dosul lor). Se ia o lingura din compozitia facuta se ruleaza si se fac sarmalele.
Intr-o oala am aseazat pe fundul ei cateva capace de borcane (pentru a nu se lipi), apoi se aseaza sarmalele, rand pe rand.
La final se acopera cu frunze de vita de vie, se acopera cu apa, suc de rosii / un pic de bulion si se dau la cuptor. Din cand in cand se verifica daca apa a scazut si se mai adauga surplus de apa si spre final se pune si vinul care le da o aroma deosebita.
Cand sunt gata se pot servi cu smantana, eu asa recomand. Sunt un adevarat deliciu culinar pe care sotul, dar si copilul tau il va aprecia.
Frunzele pe care le-am pus cu sare si oparite la borcan asta toamna, le-am pus in apa la desarat, am schimbat apa de vreo 3 ori si dupa le-am pregatit pentru impachetat (am taiat nervura de pe dosul lor). Se ia o lingura din compozitia facuta se ruleaza si se fac sarmalele.
Intr-o oala am aseazat pe fundul ei cateva capace de borcane (pentru a nu se lipi), apoi se aseaza sarmalele, rand pe rand.
La final se acopera cu frunze de vita de vie, se acopera cu apa, suc de rosii / un pic de bulion si se dau la cuptor. Din cand in cand se verifica daca apa a scazut si se mai adauga surplus de apa si spre final se pune si vinul care le da o aroma deosebita.
Cand sunt gata se pot servi cu smantana, eu asa recomand. Sunt un adevarat deliciu culinar pe care sotul, dar si copilul tau il va aprecia.
Nota: 1) dintr-un kg de carne ies aproximativ 50 – max. 60 de sarmale;
2) pentru un aspect frumos al sarmalelor carnea se pune pe dosul frunzei, astfel la suprafata ele fiind lucioase.
Incearca si aceasta reteta video