Iata o reteta care se gateste foarte mult in Republica Moldova: Pelimeni cu pui.
Ingrediente Pelimeni cu pui
aluat de taitei ; piept de pui, 2 cepe, sare, piper, smantana, otet
Mod de preparare Pelimeni cu pui
Se face un aluat de taitei obisnuit;separat dam la masina pieptul de pui si tocam cat mai fin cepele;condimentam cu sare, piper.
Compozitia astfel obtinuta o lasam la rece 15 minute sa „se imprieteneasca” aromele si ceapa se se inmoaie.Formam pelimeni cu forma speciala sau decupand cercuri, in foaia de aluat si le umplem cu cate 1 lingurita din compozitie;acoperim cu alt cerc din aluat.
Se fierb in apa sarata, clocotita 8 minute, pana ies la suprafata;se servesc fierbinti avand alaturi un castron cu smantana (si dupa gust, unul cu otet de mere sau de vin-facultativ!)
Se pot face si cu alte feluri de carne: de porc, de vita , mixta sau alta carne
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de Дарья Яковлева de la Pixabay