Iata o reteta delicioasa si foarte usor de preparat: Ostropel de pui.
Ingrediente Ostropel de pui
500 gr carne de pui
100 ml vin alb
1 ceapa mare
1 ardei gras
500 gr rosii foarte coapte sau 3 linguri bulion
4 catei usturoi
sare, piper
2 linguri ulei
Mod de preparare Ostropel de pui
- Incingeti uleiul si prajiti carnea de pui, pe care presarati sare si piper
- Stingeti cu vin si lasati sa fiarba inabusit (cu capac) inca 10 minute. Scoateti puiul din tigaie.
- In grasimea lasata de pui adaugati ceapa si ardeiul tocate marunt si caliti pana se inmoaie, cca 5 minute.
- Adaugati rosiile decojite si taiate cuburi mici sau bulionul . Lasati sa fiarba pana scade sosul destul de bine, cam 10 minute la foc mediu.
- Puneti puiul la loc in tigaie, adaugati o cana de apa si cateii de usturoi striviti. Fierbeti inca 20 minute.
Incearca si aceasta reteta video
foto: Pixabay.com