Ultimele

Ciulama cu ciuperci

Retetele tale » Ciulama cu ciuperci
Ciulama cu ciuperci

Iata o reteta delicioasa de Ciulama cu ciuperci.

 

Ingrediente Ciulama cu ciuperci

1/2 ciuperci albe de pasune sau de cultura,

50 g unt,

25 g faina,

100 ml smantana,

o ceapa,

marar,

patrunjel,

piper,

sare.

 

Mod de preparare Ciulama cu ciuperci

Ciupercile, curatate si bine spalate, se taie in felii mari si se fierb acoperite, 30 minute, intr-o cratita cu 1/4 l apa clocotita, la foc mic, impreuna cu ceapa taiata in sferturi, pana cand ciupercile se moaie bine, scotandu-se apoi ceapa. Faina se freaca cu o lingura de apa rece desertandu-se peste ciuperci cu care se amesteca, lasand sa fiarba cateva clocote ca sa se lege putin sosul, apoi cratita se ia de pe foc. Smantana batuta cu o lingura de apa rece se amesteca cu sosul fierbinte, potrivindu-se gustul cu sare. Deasupra se pun bucatele de unt, frunze de marar si patrunjel taiate marunt.

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: iunie 14, 2022