BRAD APERITIV cu globuri din ketchup
Iti trebuie:
600 g faina
2 oua
2 linguri cu unt
1 cana cu lapte(sau apa)
1 lingurita rasa cu sare
20 g drojdie
si
carnati, cabanos
ketchup picant sau dulce sau mustar
1 ou pentru uns
Pregatesti asa:
Cerni faina si dizolvi drojdia in lapte caldut cu o lingura de zahar; adaugi si celelelte ingrediente
Lasi aluatul sa cresca, acoperit cu o folie alimentara.
Intinzi o foaie subtire de 0,5 cm ,asezi carntii si rulezi.C u un cutit bine ascutit sau cu o foarfeca de bucatarie tai bucati de 1 cm din rulou,aproximati 3/4 din rulou ;asezi bucatile in forma de bradut,pana se termina ruloul.
E de preferat sa fie facut cu umplutura din carnati deoarece grasimea si mirodeniile intra in aluat si-i dau un gust deosebit!
Ungem cu ou batut cu putina sare si lasam la crescut apoi ii coacem.
Cand sunt gata copti scoatem bradutii s-i mai ungem odata (pentru luciu si fragezire).
Cand servim ornam cu bobite din ketchup (acestea sun globuletele, din brad) sau mustar
Bradutii sunt fragezi(untul le confera un gust deosebit) suculenti de la grasimea din carnati si foarte buni la gust!!!
SFAT :putem improviza si sa facem si floricele.romburi sau alte forme, la alegere!