Cum ar fi Craciunul fara cozonaci de sarbatori? Iata cum sa-i prepari.
INGREDIENTE Cozonaci de sarbatori:
1kg faiana alba de calitate(trei nule-OOO)
3 oua intregi+2 galbenusuri
un ou pentru uns deasupra
o cana zahar-300g
300ml lapte dulce+o ceasca iaurt
un pachet cu unt +3 linguri ulei (sau untura)
2 cuburi de drojdie
vanile, coaja de lamaie, de portocala
o lingurita sare fina
Mod de preparare Cozonaci de sarbatori
pregatim maiaua(plamadeala)din drojdie, o lingura zahar 2 linguri faina
incalzim laptele dulce si diluam zaharul;apoi amestecam totul cu ouale batute cu sare
intr-un vas mare amstecam toate ingredientele si la sfarsit adaugam treptat grasimea calduta
dam la crescut;modelam dupa dorinta si ii umplem in functie de gusturi:cu nuca, cu rahat cu mac..ii lasam la crescut si la tavi.Ungem cu ou batut cu o lingura de zahar sau lapte
pregatim cuptorul;coacem la foc potrivit;cand sunt gata ii ungem din nou si-i lasam la racit in bucatarie
UMPLUTURA,
umplutura poate fi in functie de gusturi:
cu rahat divers colorat
cu aluat colorat cu cacao
cu nuci tocate, zahar si albusuri
cu nuci amestecate cu zahar si cocos
SFATURI:
trebuie sa ai multa rabdare, camera incalzita si toate ingredientele la temperatura camerei
totul proaspat:ouale, laptele, untul, drojdia
multa dragoste de a face ceva bun, gustos si de calitate!
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de Dan Cojocaru de la Pixabay