Un desert simplu si rapid, care va fi pe placul tuturor: Crema de zahar ars. Cea mai simpla si fina reteta!
Ingrediente Crema de zahar ars
8 oua, 200 g zahar, 1 l lapte, 150 g zahar tos pentru caramel, 1 zahar vanilat.
Mod de preparare Crema de zahar ars
Intr-o cratita de 2 l zaharul se caramelizeaza. Dupa ce s-a format putina spuma la suprafata, cratita se ia de pe foc si se invarteste in asa fel incat sa se tapeteze pana la jumatatea ei cu zaharul ars care curge, se lasa sa se raceasca. Intr-un castron de 2 l, ouale intregi se freaca cu zaharul si zaharul vanilat 1-2 min. Dupa aceea se dilueaza cu laptele rece adaugat treptat amestecand tot timpul. Compozitia se pune in cratita tapetata cu zahar ars, care apoi se introduce in cuptorul bine incalzit, asezate intr-o tava cu apa rece. Apa din tava nu trebuie sa fiarba in clocote. Se tine in cuptor 50-60 min fara ca apa din cratita sa fiarba.Crema se serveste numai rece. Se poate orna si cu frisca.
Incearca si aceasta reteta video