Iata o delicioasa reteta de post: Orez sarbesc.
Ingrediente Orez sarbesc
200 g orez
2 cepe mari
3 ardei capia mari
sare ,delikat
boia de ardei
patrunjel verde
Mod de preparare Orez sarbesc
Se toaca mare ceapa si ardeii capia (pe acestia din urma eu i-am avut la congelator asa ca pur si simplu am scos punga si am rasturnat-o in cratita). Se incinge ulei intr-o tigaie si se calesc ardeii si ceapa pana se inmoaie, se adauga orezul, si se mai tine pe foc 3-4 minute mestecand continuu ca sa nu se lipeasca orezul. Se rastoarna totul intr-o cratita, se acopera cu apa si se da la cuptor la temperatura medie. Se lasa pana se umfla orezul si scade toata apa. Cand e gata se scoate din cuptor si se adauga patrunjel verde tocat marunt. E delicios si hranitor.
Incearca si aceasta reteta video