Un desert rafinat si delicios pentru zile calde de vara, cu fructe, vitamine si savoare: Tiramisu cu capsune.
Ingrediente Tiramisu cu capsune
400 gr.piscoturi savoiardi,
1 cutie de mascarpone,
400 ml. frisca lichida, 1 plic intaritor de frisca,
100 gr. zahar,
3 galbenusuri,
suc de portocale
si ciocolata menaj.
Mod de preparare Tiramisu cu capsune
Capsunele se taie cubulete.
Piscoturile se insiropeaza in sucul de portocale.
Crema: Galbenusurile se freaca cu zaharul, dupa care se adauga mascarpone si se amesteca bine.
Separat se bate frisca spuma, se adauga intaritorul de frisca, dupa care se adauga pe rand compozitia de mai sus si se amesteca foarte bine.
Crema se imparte in doua parti, iar in jumatate din catitatea de crema se incorporeaza capsunele.
Se asaza in tava un rand de piscoturi care au fost insiropate, peste care se pune crema in care s-a incorporat capsunele, dupa care se aseaza al 2-lea rand de piscoturi insiropate si se pune restul de crema.
Se tine la frigider 3-5 ore.
Inainte de servire se rade ciocolata si se orneaza cu capsune.
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com