Odiana, membra a comunitatii Sfatul Parintilor, ne impartaseste cum putem sa facem pate-ul de ficat, din pui sau din curcan, care este sanatos si hranitor pentru toata familia, aducandu-si cu brio aportul la fierul pe care este indicat sa il luam din alimentatie. Iata asadar reteta de Pate savuros din ficat de curcan.
Ingrediente Pate savuros din ficat de curcan
– 500 g ficat de pui sau de curcan
– 500 ml lapte
– 100 g unt
– sare, piper + nucsoara, ghimbir pudra
Mod de preparare Pate savuros din ficat de curcan
Ficateii se curata, se spala si se fierb in lapte, fara sare, cam 15 minute.
Se lasa sa se racoreasca putin si se pun in robotul de bucatarie, impreuna cu cateva linguri din laptele in care au fiert.
Se adauga untul taiat bucatele, sare si una sau 2 mirodenii (nucsoara, ghimbir). Se mixeaza foarte fin, adaugand, daca este nevoie pt fluidificare, lapte in care au fiert ficateii.
Se mai gusta in timpul mixarii de sare si mirodenii.
Tinand seama ca pateul se mai intareste la frigider, cand s-a ajuns la consitenta dorita, se rastoarna intr-o forma si se pune la frigider.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video