Coltunasii se numesc „pelimeni” in Republica Moldova si sunt o specialitate locala foarte gustoasa. Noi v-o recomandam cu drag pentru a o pregati pentru cei dragi. Pofta buna!
Ingrediente Coltunasi cu pui din Republica Moldova
aluat de taitei; piept de pui, 2 cepe, sare, piper, smantana, otet
Mod de preparare Coltunasi cu pui din Republica Moldova
Se face un aluat de taitei obisnuit; separat dam la masina pieptul de pui si tocam cat mai fin cepele; condimentam cu sare, piper.
Compozitia astfel obtinuta o lasam la rece 15 minute sa „se imprieteneasca” aromele si ceapa se se inmoaie.
Formam pelimeni cu forma speciala sau decupand cercuri, in foaia de aluat si le umplem cu cate 1 lingurita din compozitie; acoperim cu alt cerc din aluat.
Se fierb in apa sarata, clocotita 8 minute, pana se ridica la suprafata; se servesc fierbinti avand alaturi un castron cu smantana (si dupa gust, unul cu otet de mere sau de vin – optional!)
Se pot face si cu alte feluri de carne: de porc, de vita , mixta sau alta carne.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de pasja1000 de la Pixabay