Iata o reteta delicioasa si extrem de aspectuoasa de tort festiv cu fructe. Masa de Revelion va fi o adevarata incantare si pentru ochi, si pentru papilele gustative.
BLATUL Tort festiv cu fructe
5 linguri de faina
1 esenta de vanilie
Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma, se adauga zaharul si se mixeaza in continuare, se adauga pe rand galbenusurile, esenta de vanilie, apoi adaugam faina cernuta si amestecam incet de jos in sus.
Turnam compozitia intr-o forma detasabila de tort, unsa cu unt si tapetata cu faina, dam forma la cuptor pentru 30 minute, dupa care lasam sa se raceasca.
CREMA Tort festiv cu fructe
5 galbenusuri
1 esenta de vanilie
banane si ananas (din compot)
Bat frisca bine , apoi adaug pe rand galbenusurile si mixez .
Blatul il insiropez cu siropul de la ananas adaug crema pe care am amestecat-o cu fructele (ananasul tocat marunt si bananele), se lasa tortul la frigider pentru doua ore.
Se orneaza dupa preferinte.
Incearca si aceasta reteta video
Photo by Sandeep Singh on Unsplash