Ce poţi face într-o zi ploioasă, în afară de a sta cuibărită în vârful patului cu o ciocolată caldă, uitându-te la serialul tău preferat? Îţi spunem noi: ai putea să te răsfeţi cu un desert sănătos şi delicios! Nu, nu te trimitem la cumpărături pe ploaia torenţială, ci îţi dezvăluim 5 reţete de deserturi sănătoase, uşor de preparat, care nu îngraşă şi sigur îţi vor face ziua mai dulce.
5 deserturi sănătoase pe trebuie să le faci
Fără gluten: negresă cu petale de trandafir, fără coacere
Dacă ai intoleranţă la gluten sau dacă, pur şi simplu, te-ai hotărât să adopţi o alimentaţie mai sănătoasă, îţi sugerăm această reţetă delicioasă de negrese fără zahăr şi fără gluten, care nu necesită coacere.
Ingrediente pentru 4 porţii:
- 2 cești de curmale uscate;
- ½ cești de migdale crude;
- 1 cană de praf de cacao;
- 2 linguriţe de extract de vanilie;
- Un praf de sare;
- 1 ceașcă de cireşe uscate (sau merişoare, după gust);
- 1 ceașcă de nuci de macadamia, mărunţite.
Pentru topping:
- ¼ ceașcă de praf de cacao;
- ¼ ceașcă de sirop de arţar;
- 2 linguri de ulei de cocos lichid;
- Petale de tradafir pentru decor.
Mod de preparare:
- Unge tava de copt cu puţin ulei, apoi tapeteaz-o cu hârtie de copt.
- În bolul mixerului, amestecă migdalele, curmalele, pudra de cacao, o lingură de apă, extractul de vanilie şi sarea până când formula se omogenizează. Pune amestecul obţinut în tava de copt şi nivelează-l.
- Presară cireşele uscate sau merișoarele şi nucile de macadamia şi presează-le uşor până intră în amestec.
- Pentru prepararea toppingului: amestecă într-un bol pudra de cacao, siropul de arţar şi uleiul de cocos. Toarnă crema obţinută peste amestecul din tavă.
- Pune tava cu prăjitura în frigider şi las-o să se răcească cel puţin 2 ore. După ce o scoţi din frigider, taie negresa în mai multe bucăţi, presară peste ele câteva petale de trandafir şi… postează-le pe Instagram! Prăjitură poate fi consumată în aceeaşi zi sau poate fi păstrată la frigider, nu mai mult de o săptămână.