Vrei să prepari niște caltaboși ca la mama lor acasă? Pune în practică rețeta cititoarei noastre Florentina Hij, din Suceava. Adică de acolo unde mâncarea are cel mai bun gust!
Mod de preparare caltaboși cu hrișcă (chișcă)
1. Se spala carnea si maruntaiele, apoi se pun la fiert in apa rece impreuna cu slanina. Dupa ce se ia spuma, se adauga piper boabe, sare, piper, foi de dafin, 2 cepe si 2 morcovi intregi, spalate si curatate.
2. Se taie marunt 3 cepe si se calesc usor in ulei.
3. Dupa fierbere si racire, se dau carnea, maruntaiele si slanina prin masina de tocat, impreuna cu ceapa calita.
4. Se pun orezul si hrisca intr-o tava, se pune tava pe plita sau aragaz și se amesteca mereu pana se prajesc usor, apoi se lasa la racit, dupa care se pun intr-o panza deasa, gen tifon, si se pun la fiert in apa unde au fiert organele. Cand sunt fierte, se lasa la racit si se amesteca bine cu compozitia data prin masina de tocat. Se potriveste de sare, piper, enibahar și nucsoara.
5. Se amesteca bine compozția si se umplu intestinele bine curatate si spalate in prealabil apoi se leaga la capete. Caltabosii se inteapa cu o scobitoare, se pun in panza in care au fiert hrisca si orezul si se dau la fiert, la foc foarte mic, pentru 10 minute, in apa in care au fiert organele, apoi se lasa la răcit.