Anisoara 67 s-a inscris la concursul nostru cu aceasta reteta minunata de: Tarta rustica cu blat aromat din gris.
Vrei sa castigi un Slow cooker Crock-Pot? Trimite si tu retetele tale. Detalii aici!
Ingrediente Tarta rustica cu blat aromat din gris
blat gris;2 oua,150 g faina alba,150 g gris,100 g unt topit,sare,ierburi aromate de Provence,o lingurita de seminte de chimen
umplutura;3 oua,150 g smantana,100 g cascaval ras,4 ciuperci proaspete,o mana de rosii Chery,un ardei rosu,un ardei verde,cateva bucatele de conopida,sare,piper,ulei de masline
Mod de preparare Tarta rustica cu blat aromat din gris
Se amesteca faina cu grisul ,se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit,ouale,sare,ierburile aromate de Provence,chimenul,se framanta bine,se inveleste cu un celofan si se lasa cca 30 minute la frigider.
Intre timp punem buchetele de conopida la fiert in apa cu sare iar dupa 5 minute se3 scurg bine,Se taie ciupercile feliute si apopi se calesc un pic in ulei de masline,se scot cand se rumenesc usor si in acelasi ulei calim un pic si conopida pana incepe sa se rumeneasca putin,
Se scoate aluatul de blat din frigider si se intinde intre 2 folii de celofan in strat subtire de 0,5 cm dupa forma in care punem tarta.Se inteapa din loc in loc cu furculita apoi presara buchetele de conopida,rondele de ardei gras ,se bat ouale cu cascavalul ras si ierburile aromate ,se toarna deasupra si presaram pe toata suprafata rosiile Chery si feliile de ciupercute prajite.Dam totul la cuptor cca 25 minute,pana se rumeneste un pic blatul.Se lasa sa se raceasca un pic inainte de a portioma tarta.Blatul este crocant si sfaramicios si foarte aromatizat,avand un gust deosebit de bun iar legumel completeaza aroma desavarsind preparatul.!