Anisoara 67 ne incanta cu aceasta reteta minunata de: Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita.
Ingredinente Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
200 g spanac verde frunze,200 g bacon afumat,5 pua de prepelita,o ceapa mica,o lingurita de legume deshidratate fara sare,o lingurita de condimente uscate,sare,ulei de masline,un morcov mic,o radacina mica de partunjel
Mod de preparare Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Se curata spanacul de cotoare si frunzele intregi se spala in mai multe apre reci apoi se dau intr-un clocot si se scurg de acea apa.Se pun din nou la fiert acoperite de apa impreuna cu ceapa curatat si taiat in patru,morcovul si radacina de patrunjel si un praf de sare.Dupa 10-15 minute de la primul clocot se scurg de apa,se trec sub un jet de apa rece.Frunzele de spanac se toaca cu un cutit si apoi se blendeaza pana se obtine un piure fin.
Se incinge uleiul si apoi se rumeneste baconul taiat cubulete mici,se scoate din ulei dupa ce s-a rumenit si in acel ulei adaugam piureul de spanac,il condimentam si adaugam si lingurita de legume deshidrate fara sare,se adauga si un pic de apa,se potrive3ste dupa gust si se lasa sa fiarba ,la foc mic pana ce se leaga un pic.Daca dorim se poate adauga si o lingura de smantana pentru gatit(eu nu am avut)Servim fierbinte cu ouale de prepelite posate(se pun la fiert cand apa clocoteste,dupa ce le-am spart,sau mai pe romaneste,le facem oua ochiuri romanesti,in apa) si bucatelele crocante de bacon.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video