Anisoara 67 ne-a trimis aceasta reteta minunata de: Rulouri cu surprize in crusta crocanta din fulgi de mei.
Ingrediente Rulouri cu surprize in crusta crocanta din fulgi de mei
Cateva buchetetele de conopida,cateva fasii de ceafa afumata de porc,cateva linguri de fulgi de mei,sare,ierburi aromate de la Provance,rozmarin uscat,un ardei rosu kapia,ulei de masline ,sare,2 oua,fulgi e mei,cateva rosioare cherry,cateva scobitori de bambus
Mod de preparare Rulouri cu surprize in crusta crocanta din fulgi de mei
Conopida spalata se rupe in buchetele mici .Se pune sa fiarba intr-o craticioara apa cu sare iar cand da in clocot se adauga buchetelele de conopida si se fierb 3 minute dupa care se scurg intr-o sita.Se incinge ubn pic de ulei de masline si se rumenesc un pic conopida scursa bine.Se scoate din ulei cu o paleta cand este facuta si se aromatizeaza cu un praf de ierburi de Provence.
Ardeiul se prajeste in ulei pe toata suprafata apoi se curata de pielita,se curata de cotor si samburi si se taie in fasii care se sareaza si se stropesc cu un pic de ulei de masline(eu am pus si un strop de otet balsamic).Se desfac fasiile de ceafa afumata si pe fiecare se pune cate un buchetel de conopida si o lingurita de ardei,se ruleaza usor si se prinde ruloul cu o scobitoare.
Se bat bine ouale,se pun cateva linguri de fulgi de mei intr-o farfurie.Fiecare rulou se trece prin oul batut apoi se trece prin fulgii de mei.Se aseaza in tava tapetata cu hartie pentru copt fiecare rulou,se pun si cateva rosioare printre ele apoi pe fiecare ruloe se toarna cate o picatura de ulei de masline si se presara deasupra rozmarin.Se dau la cuptorul deja incins cca 10 minute pana se rumenesc usor.Sunt delicioase!!
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video