Veronica22 ne-a trimis aceasta reteta minunata de: Tort cu crema de ciocolata.
Ingrediente Tort cu crema de ciocolata
Blat:
10 oua
10 linguri apa
10 linguri zahar
20 linguri faina
1 lingura praf de copt
Crema:
200 gr ciocolata menaj neagra
200 gr ciocolata Nestle dessert
500 ml frisca lichida
Glazura
200 gr ciocolata Nestle dessert
70 ml frisca lichida
Sirop:
400 ml apa
150 gr zahar
2 linguri esenta de rom
Mod de preparare Tort cu crema de ciocolata
Albusurile impreuna cu apa se bat spuma.Adaugam in continuare zaharul si apoi galbenusurile.Cand zaharul este topit renuntam la mixer si incorporam faina impreuna cu praful de copt amestecand usor cu o lingura.
Compozitia se pune in forma de copt tapetata cu hartie de copt.
Eu am folosit o cratita cu diametru de 24 cm si mai inalta.
Dupa coacere blatul se lasa la racit.Se taie in cinci felii egale.
Crema:
Ciocolata maruntita se pune intr-o cratita.Adaugam frisca si lasam pe foc amestecand continuu pana se topeste toata ciocolata.
Lasam cateva ore la frigider pana cand crema se intareste.Mixam crema inainte de umplerea tortului.
Insiropam fiecare felie de blat si intindem crema in strat uniform.
Pe margine am acoperit tortul cu crema.Deasupra am turnat ciocolata topita impreuna cu frisca si am lasat sa curga pe margini.
Am decorat cu frunzulite din pasta de zahar.
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com