Ultimele

Cheesecake cu piure de ananas, perle de tapioca si dulceata de coacaze

Retetele tale » Cheesecake cu piure de ananas, perle de tapioca si dulceata de coacaze
Cheesecake cu piure de ananas perle de tapioca si dulceata de coacaze

Anisoara 67 ne incanta cu aceasta reteta minunata de: Cheesecake cu piure de ananas perle de tapioca si dulceata de coacaze.

O reteta fara coacere, delicioasa, usor de preparat, adorata de copii si nu numai…

O pregatim de seara sa stea in voie la rece si a 2 zi gata minunatia de desert! Sper sa va placa!

 

Ingrediente Cheesecake cu piure de ananas perle de tapioca si dulceata de coacaze

300 g biscuiti fragezi, un pachet de unt sau margarina, 200 d miez de nuca prajit si maruntit
piureul de ananas: un compot mic(580 ml) de anans bucati,100 ml frisca lichida, un plic de gelatina(10 g)
umplutura de tapioca: o cescuta de perle de tapioca, 250 ml lapte, 100 ml frisca lichida, 3 linguri de dulceata de coacaze
jeleul: 2 plicuri tort jelle, un pahar de apa,3-4 linguri de dulceata de coacaze

 

Mod de preparare Cheesecake cu piure de ananas perle de tapioca si dulceata de coacaze

Biscuitii dati la robot, maruntiti se framanta cu untul moale si miezul de nuca apoi se intinde in strat uniform in forma de tort cu diametrul de 25 cm, se preseaza cu dosul unei linguri.
Se scurg bucatile de ananas de sirop, apoi se dau la blender pana obtinem un piure fin. Se mixeaza frisca pana se intaresrte si se amesteca cu piureul de ananas si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin. Se amesteca bine totul,pana la o omogenizare perfecta apoi se toarna peste blatul din biscuiti si se da la rece o ora.
Intre timp inmuiem perlutele de tapioca intr-un pahar cu apa cca 30 minute, le scurgem si le punem la fiert in lapte pana se ingroasa bine. Se dau la o parte si se lasa sa se raceasca bine apoi se amesteca cu dulceata de coacaze si frisca mixata bine.Se intinde in strat uniform peste piureul de anans si se lasa de seara pana dimineata la frigider.
Dimineata se pregateste jeleul astfel. Se amesteca dulceata cu apa apoi se strecoara sucul lasat de fructe. Fructele de coacaze din dulceata se repartizeaza pe toata suprafata prajiturii din frigider.
Sucul lasat se amesteca cu praful de tort gelle ,intr-un ibric si se pune la fiert,amestecand continuu,pana da in 2-3 clocote apoi se toarna deasupra prajiturii.Se mai lasa cca 15 minute la rece sa se intareasca jeleul apoi putem portiona prajitura.
Pofta buna!

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: aprilie 21, 2023