Anisoara 67 a trimis aceasta reteta minunata de: Prajitura cu biscuiti si jeleu de macese.
Ingrediente Prajitura cu biscuiti si jeleu de macese
(forma diametrul 22 cm): 200 g biscuiti,125 g unt sau margarina,200 g miez de nuca prajit si maruntit,3-4 linguri compot de ananas
umplutura: 200 ml frisca lichida,3 linguri gem de macese,jumatate din cantitatea bucati mici de ananas, scurse bine de compot(compot ananas bucati 400g) ,un plic de gelatina (10g)
jeleul: Zeama scursa de compot de ananas,3 linguri gem de macese,un plic jelee tort
decor: bomboane de ciocolata
Mod de preparare Prajitura cu biscuiti si jeleu de macese
Biscuitii maruntiti la robot se amesteca cu untul topit, sucul de compot si miezul de nuca prajit si maruntit. Se intinde amestecul de biscuiti in forma de tort cu inel detasabil,se preseaza cu dosul unei linguri intr-un strat uniform. Pe marginea formei,deasupra blatului de biscuiti, decoram cu bomboane de ciocolata.
Se mixeaza frisca pana se intareste,se amesteca cu gemul de macese si fructele scurse bine de suc.se adauga gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin si adaugata in fir subtire in crema.Se toarna totul dasupra biscuitilor,se niveleaza si se lasa la rece 3 ore sau cel mai bine de seara pana a 2 a zi.
Se prepara jeleul amestecand restul de suc ramas de la compotul de ananas cu 3 linguri de gem si pliculetul de tort gelle.Se pu la fiert amestecand continuu,pana la primul clocot apoi se toarna deasupra prajiturii,de la centrul ei spre margini.Se lasa la rece cca 30 minute dupa care se poate portiona.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video