Anisoara67 a trimis aceasta minunata reteta de Hamsie de mare prajita.
Ingrediente Hamsie de mare prajita
1 kg de hamsie de mare proaspata, sare, piper, faina sau pesmet (dupa preferinta), ulei pentru prajit, cateva scobitori din bambus
Mod de preparare Hamsie de mare prajita
Se curata fiecare pestisor de intestine cu lama unui cutitas apoi se spala in mai multe ape reci si se lasa sa se scurga in strecuratoare cateva minute dupa care se sareaza si pipereaza dupa gust.Se insira pe scobitori de bambus cate 5-6 pestisori,infigand in scobitoare fiecare peste, in partea de sus, la caop (prin ochi), se tavalesc prin faina sau pesmet si se prajesc pe ambele parti in ulei incins pana se runmenesc bine. Se scot pe servetel absorbant pentru a scapa de surplusul de ulei. Se servesc crocanti,cu tot cu oase,fara cap alaturi de o salata racoroasa din ardei kapia prajiti.
Incearca si aceasta reteta video