Daca vreti varianta ultra-rapida, puteti opta pentru o maioneza de-a gata (cum am facut eu, dar din ratiuni care tin de interdictia temporara de a manca oua crude :(). Indiferent de felul maionezei, light sau normala (a se citi grasa), merge sa puneti si cativa castraveciori murati, pentru a echilibra balanta. Aaaa, sa nu uit: investiti intr-un ton bucati in suc propriu (deci, nu ton maruntit), pentru ca este mult mai bun. Cat despre proportii, puteti pune un pic mai mult porumb decat am pus eu, doar sa nu exagerati, pentru ca veti obtine atunci o salata de porumb cu ton :P.
Incercati si alte retete de salate cu ton: Salata mexicana, cu ton, porumb si fasole; Salata de toamna cu ton, ardei copti si cartofi; Salata cu ton, cartofi si sos pesto; Salata de risoni cu ton si ricotta; Salata de ton cu nuca si stafide.
Ingrediente (pentru 6 portii):
– ton bucati, in suc propriu 3 cutii (490 g dupa scurgere)
– porumb boabe 1 cutie mare (260 g dupa scurgere)
– castraveti cornison 5 buc. (90 g)
– maioneza 140 g
– sare, piper macinat