Eu am pregatit sosul dulce-acrisor in casa, dar daca nu aveti rabdare puteti cumpara unul deja preparat, din magazin. Cat despre numarul de calorii, “grosul” provine din prajirea in prealabil a bucatelelor de piept de pui intr-o baie de ulei. Daca vreti sa obtineti un preparat cu mai putine calorii, este suficient sa nu mai pregatiti mini-paneurile de pui, puneti puiul ca atare si-l prajiti un pic cu ceapa si morcovul. Gustul nu este insa acelasi. Mai trebuie spus ca reteta cere otet din orez dar, cum nu aveam, eu am pus de vin.
Ingrediente
– piept de pui dezosat si fara piele 600 g
– ardei gras verde 1 buc. (185 g)
– ardei gras rosu 1 buc. (180 g)
– ceapa 1 buc. mare (125 g)
– ananas din conserva, scurs 140 g
– morcov 1 buc. mare (135 g)
– ghimbir 20 g
– faina 100 g
– zahar 100 g
– piper
– praf de copt 1/2 plic
– otet din vin rosu 2 linguri
– ketchup 3 linguri
– faina de porumb 2 linguri
– ulei de arahide
– pulpa de rosii (passata) 300 g