Veronica22 a trimis o reteta delicioasa de Budinca din creier de porc.
Ingrediente Budinca din creier de porc
500 gr creier
2 linguri de otet
1 lingurita sare
1 lingura ulei pentru uns tava
2 linguri pesmet
6 oua
2 linguri smantana
sare si piper
200 gr cascaval
Mod de preparare Budinca din creier de porc
Creierul se lasa in apa cu otet o ora ca sa iasa sangele. Se clateste si apoi se pune la fiert in apa cu sare 10-15 min.
Se lasa se sa scurga apoi si se portioneaza.
Ungem o tava ceramica cu putin ulei si tapetam cu un strat generos de pesmet.
La oua adaugam sare si piper si le batem. Incorporam smanatana si amestecam bine. Creierul se pune in tava. Turnam amestecu de ou peste creier. Deasupra radem cascaval. Dam la cuptor pentru 30 min. Se poate consuma atat cald cat si rece. Poate fi servit la micul dejun sau ca apertiv.
Incearca si aceasta reteta video