Amalia a trimis aceasta reteta delicioasa de Tortulete cu zmeura.
Ingrediente Tortulete cu zmeura
A. Blat:
270 g faina
2 linguri de cacao neagra
1 lingurita rasa de bicarbnat de sodiu
130 g zahar
1 plic de zahar vanilat
400 ml lapte de soia sau lapte normal
100 ml ulei
B. Umplutura:
restul de blat
100 g zmeura
2 lingurite de miere
C. Glazura:
zmeura
ornamente pentru decor
200 g ciocolata alba
50 g frisca lichida
Mod de preparare Tortulete cu zmeura
Intr-un castron se amsteca faina, cacaoa si bicarbonatul.
Se adauga zaharul si zaharul vanilat.
Adaugi uleiul si laptele de soia treptat, amestecand continuu cu mana, ca sa nu se formeze cocoloase.
Torni compozitia in tava pentru prajituri unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Dai la cuptorul preincalzit, pentru 25 de minute. Verifici cu o scobitoare daca blatul este copt.
Lasi blatul la racit.
Cand este rece il tai cu ajutorul unei forme rotunde cu diametrul de 5 cm (ar trebui sa iti rezulte 12 cercuri), apoi fiecare cerc de blat il tai in doua.
Resturile de blat le sfaramitezi bine cu furculita si le amesteci cu zmeura zdrobita si mierea, pana cand obtii o pasta densa.
Ungi jumatate din cerculetele de blat cu crema si acoperi cu celelate jumatati, presand usor.
Prepari glazura: ciocolata o rupi in bucatele si o asezi pe baie de aburi la topit, apoi adaugi frisca., amestecand continuu; torni glazura pe tortulete.
Decorezi cu zmeura si ornamente.
Incearca si aceasta reteta video