Danielapatty a trimis o reteta delicioasa de Prajitura Patty.
Ingrediente Prajitura Patty
Pentru blat:
6 oua;
200 g zahar;
3 linguri de ulei;
1 lingura esenta de vanilie;
200 g faiana;
colorant Wilton rosu;
Pentru crema:
500 g lapte;
100 g zahar;
50 g amidon Gustin;
5 galbenusuri;
esenta de lamaie;
Pentru decor:
jeleuri;
visine;
ciocolata;
Mod de preparare Prajitura Patty
Pentru a prepara blatul vom mixa bine ouale cu un praf de sare si vom adauga treptat zaharul. Cand compozitia si-a triplat volumul, vom adauga uleiul, esenta de vanilie si colorantul. La final adaugam faina cernuta si amestecam usor cu o spatula de silicon.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si o introducem in cuptorul preincalzit timp de 30-35 minute la foc potrivit.
Cat timp blatul este la cuptor,vom pregati crema de vanilie,care defapt e crema de la Eclere cu crema de vanilie si frisca.
Pentru asamblarea prajiturii, vom taia blatul bine racit cu un inel decupator, apoi folosindu-ne de pos vom decora cu crema.
La final, vom orna cu jeleuri maruntite si visine trase in ciocolata.
Incearca si aceasta reteta video
