Danielapatty a trimis o reteta delicioasa de Tort diplomat cu capsuni si ananas.
Ingrediente Tort diplomat cu capsuni si ananas
-20 g gelatina
-5 oua
-1 cutie compot ananas
-1/2 l lapte
-1 lingura faina
-300 g zahar
-500 g frisca lichida
-piscoturi pachet mare
-capsuni
Mod de preparare Tort diplomat cu capsuni si ananas
Se pune gelatina la inmuiat in zeama de compot de ananas sau putin lapte.
Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zahar, vanilie, faina, lapte si se fierbe la foc mic amestecand continuu. Cand se ia de pe foc se adauga gelatina, apoi albusurile batute spuma si se pune la racit. Se mai amesteca din cand in cand. Cand e foarte bine racita crema (in frigider), se adauga frisca batuta spuma tare.Intre timp pregatiti o tava cu fund detasabil. Piscoturile se trec prin zeama de la compotul de ananas si se aseaza in tava. Se pot pune inclinate sau drepte, cum va place. pe fundul tavii se aseaza fructe dupa modelul dorit. Apoi se pune jumatate din cantitatea de crema, se pun din nou fructe apoi restul de crema si deasupra se acopera tcu capsuni si ananas. Se acopera cu folie si se tine in frigider preferabil pana a doua zi.
Incearca si aceasta reteta video