Ultimele

Cornuri cu ciocolata

Retetele tale » Cornuri cu ciocolata
cornuri cu ciocolata - sfatulparintilor.ro - sergio-arze-MimgTVHiqh8-unsplash

Iata o delicioasa reteta de cornuri cu ciocolata.

Ingrediente Cornuri cu ciocolata

aluat

500 g faina pentru aluaturi
50 g unt
25 g drojdie proaspata
150 ml lapte
100 g zahar
2 oua
crema de ciocolata (pentru umplut)

crema

250 ml lapte
100 ml apa
100 g zahar
50 g faina
30 g cacao
50 g ciocolata de care doriti

Mod de preparare Cornuri cu ciocolata

aluat Cornuri cu ciocolata

Incalzim foarte putin laptele (laptele sa nu depaseasca temperatura corpului. Deci, sa aiba in jur de 35°C). Cand e caldut il luam de pe foc si topim drojdia in el.
Amestecam faina cu zaharul si cu untul, la temperatura camerei, rupt in mici bucatele.
Adaugam si ouale intregi si framantam pana la omogenizare.

Adaugam treptat laptele si amestecam pana il inglobam in aluat. In cazul in care ramane putin lipicios, mai adaugati 1-2 linguri de faina si framantam pana obtinem un aluat compact si elastic.
Punem aluatul la crescut 2 ore, intr-un loc ferit de curenti de aer reci (eu il pun in cuptorul stins dar preincalzit in prealabil pt 20 minute la 40 grade. Creste super frumos si mai repede)

crema Cornuri cu ciocolata

Amestecam faina, zaharul si cacaua apoi adaugam treptat laptele amestecat cu apa si amestecam.
Punem crema pe foc mic si adaugam si ciocolata rupta in bucatele.
Amestecati in aceeasi directie pana se ingroasa. Stingem focul, acoperim crema cu o folie de platic alimentara ( asezata direct pe suprafata cremei) si o lasam sa se raceasca.

Dupa ce aluatul a dospit, il impartim in 3 portii egale. Intindem fiecare portie de aluat pe planul de lucru usor infainat, intr-o foaie groasa de 0,3-0,4 cm. O taiem cu un cutit in triunghiuri, punem o lingurita de crema in partea lata superioara a fiecarui triunghi si o rulam de la baza spre varf.

Le asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Le ungem cu un amestec de lapte (1 lingura) si un galbenus si ii coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pt 15 minute.

Incearca si aceasta reteta video

Photo by Sergio Arze on Unsplash

Cuvinte cheie:
Data articol: septembrie 2, 2025