Vendy ne incanta cu un apetisant Tort de ciocolata.
Aceasta reteta este foarte usor de pregatit.
In schimb, avem nevoie de timp pentru a astepta sa se intareasca fiecare strat de ciocolata. Pentru primul strat, gelatina (10 g) se pune la inmuiat impreuna cu 100 ml apa. Punem pe foc o cratita in care turnam 250 ml lapte. Peste el adaugam ciocolata alba rupta in bucati mai mici si amestecam pana la omogenizare. Adaugam apoi smantana si amestecam continuu. Compozitia se amesteca, insa nu se fierbe. Se aduce pana la punctul de fierbere. Se ia cratita de pe foc si se lasa la racit aproximativ 5 minute. Se adauga apoi gelatina (care a fost dizolvata in apa) si se amesteca bine. Se toarna compozitia intr-o forma. Eu am folosit o forma cu dimensiunea de 20 cm in diametru si 15 cm inaltime.Puteti sa folositi o forma cu dimensiuni mai mari decat cele date de mine. Eu am avut compozitie mai multa si am mai pus intr-o forma mai mica. Se acopera forma cu o folie de aluminiu si se pune la frigider pentru aproximativ 2-3 ore. Cand au trecut aproximativ 2 ore ne apucam de preparat stratul 2. Se repeta aceiasi pasi ca la stratul 1 numai ca in loc de ciocolata alba punem ciocolata cu lapte. Scoatem forma cu compozitia alba din frigider si turnam stratul 2 peste stratul 1. Punem forma la frigider pentru inca 2-3 ore. Cat timp sta la frigider compozitia ne ocupam de stratul 3. Se repeta operatiunile de la stratul 1 si 2, numai ca se pune ciocolata neagra. Se pune si compozitia 3 peste 2 si se mai lasa la frigider 2 ore. Se scoate forma cu compozitie, se acopera cu o farfurie si se rastoarna. Eu l-am ornat deasupra cu fructe insa il puteti lasa si neornat.