Va recomandam un preparat deosebit: Rulada de pui cu carnati afumati si ciuperci. Nu veti da gres cu el la o masa de sarbatoare.
Ingrediente Rulada de pui cu carnati afumati si ciuperci
Un piept de pui dezosat, o lingurita de legume deshidratate fara sare, o lingurita de amestec de plante aromate, 4-5 ciuperci feliate, carnati semiafumati, 100 g mozzarella, un ardei gras, 100 g alune de padure, ulei de masline, sare, piper, 2 felii subtiri ce cascaval
Mod de preparare Rulada de pui cu carnati afumati si ciuperci
Se subtiaza pieptul cu un cutit ascutit intr-o bucata subtire care se aromeaza cu amestecul de plante, se sareaza, se presara deasupra legume deshidratate fara sare, se pipereaza.
Se caleste la foc iute ardeiul taiat cubulete si ciupercile feliate. Se sareaza si condimenteaza dupa gust.
Pe bucata de piept de pui se taie rondele de mozzarellla pe toata suprafata apoi se intind ciupercile si ardeiul calit, se pun carnatii semiafumati, se ruleaza cu grija si se prinde marginea cu 3 scobitori din bambus.S e pune pieptul in tavita se unge cu ulei de masline, se presara cu legume deshidratate fara sare apoi se toarna un paharel de apa cu un praf de sare si se da la cuptor pentru 30 de minute, udand deasupra rulada,din cand in cand cu suc din tavita. Cand se rumeneste frumos indepartam scobitorile si punem feliile de cascaval deasupra, presaram alune prajite si faramitate si mai lasam 3-4 minute la cuptor. Se scoate rulada din cuptor si se poate felia dupa ce s-a racit un pic.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video