Ultimele

Piftie de curcan

Retetele tale » Piftie de curcan

Amalia s-a pregatit pentru concursul nostru cu acest aperitiv de senzatie: Piftie de curcan.

 

 

Vrei sa castigi unul premiile oferite de Megaplus.ro? Inscrie-te la concursul nostru! Afla detalii aici.

oala-friteuza-inox-kinghoff-capacitate-3-6-litri-inductie-capac oala-inox-pentru-sparanghel-kinghoff-capacitate-4-2-litri-inductie cantar bucatarie 6081_2

 

 

 

 

INGREDIENTE
-1 piept de curcan cu os (cca 2,5 kg)
– o ceapa
-2 morcovi
-un pastarnac
– o telina
-3 foi de dafin
-15 boabe de piper
-sare
-10 catei de usturoi

 

MOD DE PREPARARE
– se portioneaza pieptul de curcan;
– se asaza intr-o oala suficient de mare si se acopera cu apa rece astfel incat nivelul acesteia sa fie cu un lat de palma deasupra;
– se fiebe la foc potrivit (cu sare) pana cand carnea se desprinde de pe oase (cca 120 min) si se spumeaza intre timp;
– se adauga zarzavatul curatat si spalat, foile de dafin si piperul si se mai lasa pe foc pana cand fierbe si zarzavatul;
– se scot oasele si se asaza carnea in mai multe farfurii;
– se piseaza usturoiul cu sare si se amesteca cu zeama;
– se strecoara zeama si se toarna peste carne astfel incat aceasta sa fie bine acoperita;
– se da la rece sa se inchege.

Se serveste rasturnata pe farfurie si ornata dupa cum iti place. Eu am folosit frunze de rucola si ardei iute (acestia din urma, doar pentru decor!).

Cuvinte cheie:
Data articol: decembrie 7, 2014