Iata o reteta delicioasa: Curcan cu legume si fondue de branza.
Ingrediente Curcan cu legume si fondue de branza
– 200 g bucheţele de broccoli proaspăt
– 1 morcov mare (cca 100g)
– 200 g bucheţele de conopidă proaspătă
– 250 g piept de curcan, fără pieliţă
– 50 ml ulei
– Sare, după gust
– Un vârf de cuţit de piper măcinat
– 1000 ml apă rece
– 200 g caşcaval Emmentaler
– 50 ml suc de mere proaspăt
– O linguriţă de muştar dulce
Mod de preparare Curcan cu legume si fondue de branza
– Broccoli, conopidă şi morcovul (tăiat felii de cca 2 mm) se pun la fiert în apă cu sare până devin „al dente”;
– Pieptul de curcan se taie cubuleţe, se condimentează şi se prăjeşte în ulei, până devine uşor auriu; (în tigaia wok, de preferinţă)
– Se adaugă legumele şi câte puţină supă, până când sunt fierte;
– Se potriveşte de sare;
– Din caşcaval, sucul de mere şi muştar pregăteşti un fondue, la foc mic şi amestecând continuu, ca să nu se taie;
– Serveşti legumele cu carnea imediat, acompaniate de fondue de brânză.
Incearca si aceasta reteta video
Photo by cottonbro from Pexels