Iata o reteta de tort mai mult decat apetisanta: Tort din biscuiti cu ciocolata alba si dulceata de capsune.
Ingrediente Tort din biscuiti cu ciocolata alba si dulceata de capsune
(ptr forma cu diametrul de 24 cm)
ptr blat ne trebuie cca.300 g biscuiti fragezi, 100 g unt, 100 g ciocolata alba, 100 g miez de nuca maruntit fin, 2 biscuiti sanvici cu diametrul formei
crema: 400 g smantana, 200 g branza proaspata de vaciun borcanel de dulceata de capsuni, zahar vanilat, 2 pliculete de gelatina (10 g)
decor: 100 g ciocolata alba si cateva capsune
Mod de preparare Tort din biscuiti cu ciocolata alba si dulceata de capsune
1. Se maruntesc biscuitii la robot apoi se framanta cu untul si ciocolata topite si cu miezul de nuca. Se toarna compozitia in forma apoi se preseaza cu o lingura pana ce obtinem un blat uniform. Se da un pic la rece
2. Preparam crema mixand smantana cu zaharul vanilat si branza de vaci apoi adaugam si dulceata de capsune. Se hidrateaza gelatina in apa rece apoi se topeste la bain marin si se adauga in fir subtire in compozitia de branza. Se toarna jumatate de cantitate peste blatul de biscuiti apoi se vine deasupra cu un biscuit, se preseaza usor cu mana, se toarna si restul de compozitie, se vine deasupra cu al 2 lea biscuit.
3. Se topeste ciocolata alba la bain marin si se toarna calda deasupra apoi se decoreaza cu jumatati de capsuni proaspete. Se lasa de seara pana a 2 zi la frigider apoi il portionam in felii subtiri, dupa ce l-am lsat la temperatura camerei cateva minute.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta zilnica