Oanapl10 a trimis o reteta minunata de Prajitura aperitiv tricolora. Este un aperitiv delicios, numai bun pentru zilele in care se anunta musafiri sau aveti vreo sarbatoare.
Ingrediente Prajitura aperitiv tricolora
-pentru aluat galben :
2 oua
2 linguri de ulei
1 lingura de smantana
2 linguri de faina
1 lingurita mica praf de copt
2 linguri parmezan
-pentru aluat verde:
2 oua
2 linguri de ulei
1 lingura de smantana
2 linguri de faina
1 lingurita praf de copt
2 linguri de spanac
sare
-pentru aluat portocaliu:
2 oua
2 linguri de ulei
1 lingura de smantana
2 linguri faina
1 lingurita praf de copt
2 linguri de pasta de ardei
sare
-Pentru umplutura:
200 g crema de branza
3 linguri smantana
1 lingura de mustar
1/2 ardei gras rosu
200 g piept de pui
2 castraveti murati
Mod de preparare Prajitura aperitiv tricolora
Pentru aluatul verde, separi ouale, iar cele 2 galbenusuri le freci cu 2 linguri de ulei, 1 lingura de smantana, 2 linguri de faina, 1 lingurita praf de copt, sare si 2 linguri de spanac tocat marunt (congelat sau proaspat, dar fiert 5 minute). Separat bati albusurile spuma tare si le incorporezi in primul amestec.
Pentru aluatul portocaliu repeti acelasi procedeu ca mai sus, doar ca inlocuiesti spanacul cu 2 linguri pasta de ardei. Nu pui sare deoarece pasta de ardei este destul de sarata.
Pentru aluatul alb repeti procedeul, dar folosesti 2 linguri de parmezan.
In tava mare de la aragaz (28×38 cm) pui o hartie de copt si intinzi compozitiile alternandu-le dupa imaginatie sau ca in imagime. Dai tava la cuptor pentru 15-20 de minute, apoi o scoti si rastorni aluatul peste un prosop umed. Lasi sa se raceasca si apoi il imparti in trei parti egale.
Pentru umplutura amesteci crema de branza cu smantana apoi adaugi ardeiul rosu si castravetii murati taiati in cubulete. Carnea de pui o fierbi in apa cu putina sare si o tai cuburi si o adaugi la compozitia de branza.
Umpli foile cu crema de branza cu pui si dai la rece prajitura aperitiv. O tai cubulete inainte de servire.
Incearca si aceasta reteta video