Gaby_gabytza a trimis o reteta minunata la Concursul nostru: Tort diplomat cu capsune. Adu si tu primavara in bucate cu retetele tale minunate pregatite pentru cei dragi si poti castiga o oala presiune DeKassa 10 Litri cu capac suplimentar din sticla, o tigaie wok cu capac si interior ceramica Bergner (seria Vioflam), sau o oala de gatit la aburi cu doua site Peterhof (fund capsulat in 3 straturi), oferite de Megaplus.ro, sau unul din cele 10 vouchere de cumparaturi in valoare de 100 de lei fiecare, oferite de Nichiduta.ro.
Ingrediente
Blat
6 oua
100 ml ulei
1 praf de copt
400 g faina
100 g zahar
1 plic zahar vanilat
1 esenta portocale
2 linguri capuccino
crema
700 ml lapte
150 g zahar
2 linguri amidon
1 plic gelatina
6 galbenusuri
150 g unt
15 capsuni
decor
6 capsuni
1 plic tort gelee transparent
Mod de preparare
Mixam albusurile cu zaharul si un praf de sare. Adaugam galbenusurile unul cate unul mixand dupa fiecare, esenta, plicul de zahar vanilat, uleiul, lingurile de capuccino, iar la final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Ungem o tava rotunda cu ulei si o tapetam cu faina si rasturnam blatul pana trece testul cu scobitoarea.
Crema – Punem laptele la fiert cu zaharul. Galbenusurile le mixam impreuna cu amidonul. Rasturnam laptele peste galbenusuri amestecand usor. Punem din nou laptele pe foc mic amestecan pana se ingroasa crema. Se ia de pe foc, adaugam untul, 5-6 capsune spalate si taiate bucatele si gelatina dizolvata conform instructiunilor de pe plic si lasam sa se raceasca 30 minute.
Taiem blatul in 2 si insiropam prima foaie cu 100 ml apa fiarta cu 1 lingura zahar. Asezam felia de blat intr-o tava cu inel detasabil iar deasupra pe toata pe marginea blatului punem capsune taiate in doua. Rasturnam crema, asezam a 2 a felie de blat insiropata. Dam la rece 30 minute. Deasupra asezam feliute de capsune dinspre exterior inspre interior si deasupra adaugam plicul de tort gelee dizolvat conform instructiunilor de pe plic.