Sims a trimis o reteta minunata de Frigarui japoneze cu garnitura de orez
Ingrediente Frigarui japoneze cu garnitura de orez
Pentru acest preparat este nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 piept de pui, 1 ceapa rosie, 10 rosii cherry, 10 ciuperci medii, 2 ardei capia, sos de soia, miere de albine si usturoi; orez si legume pentru garnitura (o ceapa, 1 ardei rosu, 1 ardei verde) si un sos de caise (1 cana de caise curatate de samburi, 1 cana iaurt, 2 linguri zahar brun, 2 linguri zeama de lamaie, 1 lingura mustar si 1 lingurita de ghimbir ras, sare dupa gust).
Mod de preparare Frigarui japoneze cu garnitura de orez
S-o luam in ordine desi pare complicata este o reteta foarte rapida dar exotica si un adevarat deliciu.
Luam pieptul de pui, il spalam si il taiem cubulete. La fel procedam si cu ceapa si ardeii capia, rosiile si ciupercile le spalam dar le lasam intregi. Trecem la incorcorat, punem o bucatica de pui, o rosie, o bucatica de ceapa, una de ardei, etc. pana se umple batul de frigarui. Dupa ce umplem frigaruile facem sosul amestecand sosul de soia cu miere de albine si cu usturoiul curatat si zdrobit in prealabil si cu putina sare. Cu amestecul format ungem frigaruile. Apoi le punem pe gratar cca 15 min pana se face bine puiul si legumele.
Trecem apoi la orez. Calim ceapa cu ardeii separat. Punem intr-un vas 1 cana de orez si 2 cani de apa clocotita, putina sare si lasam apoi sa fiarba cam 10 minute. Dupa ce a fiert adaugam legumele si punem in castronele ca sa se intareasca apoi le rasturnam pe farfurie ca sa pastreze forma. Adaugam frigaruile si stropim cu sosul folosit la frigarui.
Separat punem ingredientele pentru sosul de caise in blender si mixam bine apoi punem o cantitate pe farfurie alaturi de orez si frigarui.
Pofta buna 🙂
Incearca si aceasta reteta video