Laly a trimis o reteta minunata la Concursul nostru: Fursecuri cu merisoare. Adu si tu primavara in bucate cu retetele tale minunate pregatite pentru cei dragi si poti castiga o oala presiune DeKassa 10 Litri cu capac suplimentar din sticla, o tigaie wok cu capac si interior ceramica Bergner (seria Vioflam), sau o oala de gatit la aburi cu doua site Peterhof (fund capsulat in 3 straturi), oferite de Megaplus.ro.
INGREDIENTE
1 pahar ulei (pahar de 200 ml)
1 pahar iaurt
1,5 pahar cu zahar
2 oua
1 lingurita rasa cu bicarbonat
1 esenta de vanilie,rom
un praf de sare
1 pahar merisoare sau stafide
faina cat cuprinde
zeama de lamaie (circa 1 lingura)
MOD DE PREPARARE
Amestecam iaurtul cu zaharul, pana cand acesta se topeste partial. Adaugam esentele, ouale, praful de sare, bicarbonatul stins in putina zeama de lamaie, uleiul si faina cat cuprinde (aluatul trebuie sa fie usor lipicios, nu foarte tare). La sfarsit adaugam stafide, sau merisoare in cazul meu. In reteta originala se mentiona, ca la prepararea fursecurilor sa ungem mainile cu ulei. La mine nu a fost nevoie, aluatul nu s-a lipit. Rupem aluat cam cat un ou si formam fursecuri rotunde, usor aplatizate, mai groase decat cele obisnuite. Punem zaharul intr-un castronel si dam fursecurile pe o parte prin zahar. Tapetam tava cu hartie de copt si punem fursecurile. Dam la cuptor la foc mic, pana se rumenesc frumos. Vor fi niste fursecuri crocante la exterior si moi la interior.