Gaby_gabytza a trimis o reteta minunata la Concursul nostru: Tort cu branza. Adu si tu primavara in bucate cu retetele tale minunate pregatite pentru cei dragi si poti castiga o oala presiune DeKassa 10 Litri cu capac suplimentar din sticla, o tigaie wok cu capac si interior ceramica Bergner (seria Vioflam), sau o oala de gatit la aburi cu doua site Peterhof (fund capsulat in 3 straturi), oferite de Megaplus.ro.
Ingrediente
500 g biscuiti
cca 20 piscoturi
crema1
400 g branza vaci
3 linguri Ceva Fin Delaco
3 linguri frisca
150 g zahar pudra
1 esenta portocale
1 plic gelatina
5 linguri dulceata prune
crema 2
200 ml smantana
100 g zahar
3 pliculete zahar vanilat
sirop
200 ml apa
50 g zahar
1 esenta vanilie
Mod de preparare
Pregatim siropul – caramelizam zaharul si il stingem cu putina apa, iar la sfarsit adaugam esenta si lasam sa se raceasca.
Amestecam branza cu zaharul pudra, apoi adaugam dulceata de prune si frisca. Mixam bine si adaugam lingurile de Delaco, gelatina dizolvata conform instructiunilor de pe plic si esenta de portocale. Dam la frigider 10 minute
Smantana o mixam cu zaharul si plicurile de zaharul vanilat pana rezulta o frisca consistenta si dam la rece.
Asamblare – punem un rand de biscuiti dati prin sirop, apoi adaugam crema de branza, apoi piscoturile trecute prin sirop. Deasupra adaugam frisca iar la final inca un rand de biscuiti inmuiati in sirop. Pudram cu putin capuccino deasupra si dam la frigider o ora.