Iata o reteta apetisanta de Paste cu fructe de mare.
Ingrediente Paste cu fructe de mare
200 g fructe de mare (combinate sau de care va plac)
100 g ardei copt (eu am avut congelat din productie proprie :D)
1 catel de usturoi
150 ml suc de rosii
50 g ulei de masline
frunze de busuioc, in functie de cat de aromat preferati
sare, piper (sau amestec de piper cu alte condimente: coriandru boabe, enibahar, boabe de mustar)
100 ml apa
250 g paste (de care tip doriti, insa sa fie din grau dur)
Mod de preparare Paste cu fructe de mare
Spalati fructele de mare si scurgeti-le bine de apa. Tocati marunt usturoiul si busuiocul si julien ardeii copti. Puneti tigaia la incins, adaugati uleiul si usturoiul, lasati sa se caleasca cateva secunde si apoi adaugati ardeii copti. Caliti pentru 2 minute si adaugati fructele de mare, sare si piper. Cand fructele de mare si-au schimbat culoarea si textura, adaugati sucul de rosii, lasati un pic sa fiarba si adaugati si apa.
Intre timp, puneti pastele la fiert in apa cu sare si lasati-le pana ajung “al dente” (adica raman un pic tari la interior).
Sosul nu trebuie fiert foarte mult, in jur de 15 minute, iar spre final adaugati busuiocul.
Imi place ca atunci cand sosul e gata si pastele sunt fierte, in timp ce sosul inca fierbe sa transfer pastele direct in tigaie si sa le amestec cu sosul pentru 2-3 minute pentru a se imbina mai bine aromele.
Puteti sa serviti cu parmezan ras sau cu mai mult busuioc proaspat adaugate deasupra.
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com