Ultimele

Amandina de post

Retetele tale » Amandina de post

Gaby_gabytza a trimis o reteta minunata la Concursul nostru: Amandina de post. Adu si tu primavara in bucate cu retetele tale minunate pregatite pentru cei dragi si poti castiga o oala presiune DeKassa 10 Litri cu capac suplimentar din sticla, o tigaie wok cu capac si interior ceramica Bergner (seria Vioflam), sau o oala de gatit la aburi cu doua site Peterhof (fund capsulat in 3 straturi), oferite de Megaplus.ro.

 

Ingrediente

blat
3 cani faina
1 cana zahar
3 linguri cacao
1 si 1/2 plicuri praf de copt
1 lingurita bicarbonat
un praf sare
2 cani apa
sirop
150 g zahar
200 ml apa
crema
500 g margarina
100 g zahar
200 g zahar pudra
4 linguri cacao
glazura
1 ciocolata cu alune
1 lingurita margarina/unt

 

Mod de preparare

Prima oara pregatim siropul – fierbem apa cu zaharul pana se topeste zaharul si dupa lasam sa se raceasca.

Amestecam faina, zaharul, cacaoa, sarea, praful de copt, lingurita de bicarbonat stinsa cu zeama de lamaie si o cana de apa. La sfarsit adaugam restul de apa si amestecam bine rezultand un aluat mai gros.

Tapetam o tava cu hartie de copt si rasturnam jumatate din compozitie. Dam la cuptor pentru cca 25-30 min sau pana trece testul cu scobitoarea. Procedam la fel si cu restul de compozitie.

Intre timp pregatim crema mixand margarina cu zaharul si cacao pana se topeste zaharul iar la sfarsit adaugam zaharul pudra si mai mixam 2 minute. Dam la frigider 10 minute.

Scoatem tava din cuptor si insiropam blatul cat timp este fierbinte. Pregatim o tava si punem primul blat dupa adaugam crema si dam la frigider pana se coace al 2 lea blat.

Dupa ce am insiropat si am racit al 2 lea blat ,scoatem prajitura din frigider si adaugam al 2 -lea blat deasupra.

Pregatim glazura topind ciocolata cu lingura de margarina si o adaugam peste prajitura.

Dam la frigider minim 2-3 ore

Cuvinte cheie:
Data articol: martie 9, 2014