Daca vreti sa pregatiti altfel de clatite, poate incercati un tort de clatite cu crema de nuci.
Ingrediente Tort de clatite cu crema de nuci
2 oua
300 ml lapte
300 ml apa minerala
100 g zahar
1 praf de sare
1 praf de copt
coaja de portocala
cca 300g faina
50 ml ulei
Crema
300 g nuca macinata
400 g dulceata de prune
1 ciocolata
50 g unt
100 g branza de vaci
Decor
1 ciocolata
50 ml smantana
unt cat o nuca
fructe
Mod de preparare Tort de clatite cu crema de nuci
Clatitele – batem ouale cu un praf de sare, adaugam zaharul si laptele, uleiul si amestecam dupa care adaugam coaja de portocala, praful de copt si faina, amestecam adaugand treptat apa pana rezulta o compozitie omogena. Dam la frigider 30 minute.
Incalzim o tigaie adaugam putin ulei si adaugam un polonic de compozitie, cand marginile incep sa devin aurii intoarcem clatita si o mai lasam putin. Repetam pana terminam compozitia.
Crema – intr-un ibric adaugam untul si ciocolata rupta bucatele, punem pe foc amestecand continuu pana se topeste. Intr-un bol adaugam dulceata, miezul de nuca macinata, branza de vaci si ciocolata topita, amestecam bine si dam la rece cat pregatim clatitele.
Asamblare – cu ajutorul unei farfurii sau forme decupam marginile clatitelor. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt adaugam prima clatita-crema-clatita si repetam pana terminam, ultima sa fie clatita. Adaugam deasupra bucatele de unt si dam la cuptor cca 30 min pana se rumeste frumos. Lasam sa se raceasca foarte bine.
Intr-un ibric adaugam smantana, untul si ciocolata rupta bucatele, punem pe foc si amestecam pana se topeste. Rasturnam tortul pe o farfurie si decoram cu ciololata topita si fructe.
Dam la frigider inainte de servire.
Incearca si aceasta reteta video
FOTO: Depositphotos.com