Daniela a trimis o reteta minunata la Concursul nostru: Fursecuri. Adu si tu primavara in bucate cu retetele tale minunate pregatite pentru cei dragi si poti castiga o oala presiune DeKassa 10 Litri cu capac suplimentar din sticla, o tigaie wok cu capac si interior ceramica Bergner (seria Vioflam), sau o oala de gatit la aburi cu doua site Peterhof (fund capsulat in 3 straturi), oferite de Megaplus.ro.
Ingrediente
300 g untura
5 linguri smantana
100 g zahar
2 galbenusuri
coaja de portocala
coaja de lamaie
1 praf de copt
50 ml sirop de afine
cca 300 -400 g faina
Mod de preparare
Intr-un vas mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam smantana, siropul si untura. Amestecam cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza dupa care adaugam treptat, coaja de lamaie, portocala, praful de copt. Amestecam pana ce se incorporeaza adaugand treptat faina.
Adaugam faina pana rezulta un aluat usor de modelat si nelipicios. Invelim coca cu folie alimentara si dam la rece cca 1 ora. Intindem coca pe masa infainata si decupam forme.
Asezam formele in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor cca 10 -12 min, pana se rumesc usor dedesubt. Le soatem din tava si lasam sa se raceasca.
1/2 din fursecuri le-am insiropat cu sirop de zmeura dupa care le-am lipit cate 2 cu budinca de capsuni.