Va recomandam o delicioasa reteta de paine impletita de casa.
Ingrediente Paine impletita
500 gr faina pentru paine
250 ml lapte
25 gr drojdie proaspata/7 gr drojdie uscata
1 lingurita rasa zahar
2 linguri ulei masline
1 lingurita sare
Mod de preparare Ingrediente Paine impletita
Punem faina intr-un vas si o amestecam cu drojdia uscata (daca drojdia e proaspata o dizolvam in lapte caldut amestecat cu zahar si uleiul de masline). Turnam laptele in centrul fainii si framantam pana obtinem un aluat omogen si elastic. Aluatul trebuie sa aiba o consistenta un pic mai solida, astfel incat sa putem forma impletitura cum trebuie.
Lasam aluatul 30 de minute acoperit la loc cald. Rasturnam aluatul pe masa foarte putin pudrata cu faina impletim in 6 apoi punem in tava si o lasam sa dospeasca 1 ora. Dupa 1 ora, o ungem cu galbenus de ou.
Coacem painea impletita in 6, la 200°C pentru 10 minute si apoi la 180°C, inca vreo 20-25 minute.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de Evgeni Tcherkasski de la Pixabay