Va propun, dragi prieteni, un “model” de lasagna altfel decat varianta clasica, cu care sa va uimiti familia sau prietenii care vin in vizita si pe care s-o oferiti alaturi de un pahar de vin alb.
Ingrediente Lasagna festiva cu spanac si branza de capra
Aveti nevoie de foi de lasagna gata cumparate din comert, minimum o cutie, sau doua daca sunt confectii mai mici, jumatate de kilogram de spanac proaspat, 300 gr branza proaspata de capra, 14 felii de sunca afumata, foarte subtire taiata (tip prosciutto crudo), 40 gr nuci tocate marunt, 1 bucata mozzarella, 2 oua, o cana si jumatate de smantana lihcida, pentru gatit, 3-4 linguri ulei de masline.
Mod de preparare Lasagna festiva cu spanac si branza de capra
Preincalziti cuptorul. Trageti la tigaie frunzele proaspete de spanac, in vreo doua linguri de ulei de masline, cu putina sare si piper. Intre timp, pregatiti vasul termorezistent, in care veti face lasagna, ungandu-l cu o lingura de ulei de masline, apoi asezati vero 4 folii de lasagna. Puneti peste ele jumatate din frunzele de spanac din tigaie si jumatate din branza de capra, 5 felii de sunca afumata si doua linguri de nuci pisate. Apoi asezati alt rand de foi de lasagna si repetati operatiunea. Sfarsiti cu un strat de foi de lasagna.
Bateti cele doua oua, smananta, adaugati sare si piper, taiati mozzarella bucatele si adaugati-o si pe ea, apoi turnati totul peste ultimile foi de lasagna, si asezati ultimele felii de sunca deasupra, cu o mana de nuci. Mai puneti, ca strat final, putina smananta linchida si dati la cuptor cam vreo 40 de minute. Dup ace scoateti lasagna din cuptor, acoperiti-o intai vreo 10 minute cu o folie de aluminiu, inainte de servirie.
E un deliciu absolut!
Incearca si aceasta reteta video