Dragi prieteni, retetele pentru placinte sunt multe, care mai de care mai originale si interesante, gustoase si savuroase. Eu va ofer azi secretul unui aluat absolut senzational, fraged si savuros.
Iata ce aveti de facut: intr-un lighenas pe care sa-l folositi doar pentru desert, puneti jumatate kilogram de faina fina, de cea mai buna calitate, si tot atata unt, apoi 4 galbenusuri de ou, 4 linguri de otet, si o lingurita de sare. Faceti un aluat din toate aceste ingrediente, framantandu-l foarte bine. Lasati-l sa se odihneasca macar o jumatate de ora, acoperit. Intre timp, pregatiti umplutura de mere: spalati si curatati aproximativ 1 kg si jumatate de mere romanesti, parfumate, si radeti-le pe razatoare. Eventual stropiti-le imediat cu putina lamaie, sa nu se inchida foarte tare la culoare. Daca sunt foarte zemoase, le puteti stoarce usor, dar nu de tot. Puneti-le pe foc, la calit, cu zahar, vanilie, scortisoara si o nuca de unt.
Impartiti aluatul si intindeti doua foi. Peste prima, asezata in tava cu foaie de copt, puneti merele, apoi asezati-o deasupra pe a doua, care se inteapa si se taie patratele cu un cutit.
Dati la cuptorul preincins aceasta minunatie, iar cand o scoateti, pudrati-o generos cu zahar.
Spor la gatit si pofte nebanuite va doresc!
Imagine de Emilia_Baczynska de la Pixabay