Iata un desert savuros si aspectuos: Eton Mess cu ananas.
Ingrediente Eton Mess cu ananas
565 g ananas conserva SunFood
250 – 300 ml frisca lichida
15 bezele mari
Mod de preparare Eton Mess cu ananas
Este important ca aceasta reteta sa fie pregatita cu putin timp inainte de servire!
Daca nu doriti ca mine, sa coaceti cateva bezele ,le puteti cumpara gata coapte.
Pentru bezele am batut spuma doua albusuri stropite cu cateva picaturi de suc de lamaie, am adaugat doua linguri de zahar pudra si le-am batut pana spuma s-a intarit bine.
Cu un poche cu dui am format bezele, pe care le-am copt pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Ca sa fiu sigura ca nu ard bezelele, le-am copt cu usa cuptorului intredeschisa!
Le lasam sa se raceasca bine si pregatim frisca ,pe care o batem bine intr-un bol inalt.
Rondelele de ananas se scurg de sucul din conseva si se taie fasii ,apoi le adaugam peste frisca impreuna cu bezelele sfaramate.
Le amestecam lejer cu o spatula si pregatim inelele, eu am folosit pe cele patrate.
Se asaza cate un inel pe farfuriuta de servit,se umplu usor cu compozitia de bezea si ananas.
Presam usor deasupra cu dispozitivul atasat inelului ,iar compozitia va iesi foarte usor.
Ornam cu frisca si fasii de ananas… simplu si racoritor !
Incearca si aceasta reteta video