Ultimele

Inimioare turcesti cu iaurt

Retetele tale » Inimioare turcesti cu iaurt
Inimioare turcesti cu iaurt

Iata o reteta deosebita trimisa de o prietena a site-ului nostru, Carmenica: Inimioare turcesti cu iaurt.

 

Ingrediente Inimioare turcesti cu iaurt

4 oua
150 g zahar tos fin
400 ml iaurt
75 g faina
1/2 lingurita praf de copt
o lingura coaja portocala
o lingura coaja de lamaie pudra
un praf de sare
2-3 picaturi zeama de lamaie

 

pentru sirop:

125 g zahar tos fin
125 ml apa plata
zeama de la o lamaie
zeama de la o portocala
o lingurita apa de trandafiri

 

 

Mod de preparare Inimioare turcesti cu iaurt

Separam galbenusurile de albusuri.
Batem galbenusurile cu 100 g zahar, pana se albeste compozitia, adaugam treptat faina, iaurtul, coaja de lamaie pudra si coaja de portocala, praful de copt stins cu zeama de lamaie.
Albusurile si praful de sare se bat spuma, adaugam treptat cele 50 g zahar ramase si mai batem pana se formeaza o bezea.
O adaugam peste compozitia cu galbenusuri si amestecam lejer, sa nu se lase albusurile.
Pregatim inimioarele (eu am forme de silicon), le umplem si le nivelam.
Asezam formele inimioara intr-o tava si le coacem la cuptor (deja incalzit), la flacara medie, cca 40 minute. Nu uitam sa facem testul cu scobitoarea, daca iese curata, prajitura e gata!

Cat se coc inimioarele, intr-un ibric fierbem apa, zaharul, zeama de portocala si apa de trandafiri.
Fierbem 10-15 minute pana lichidul capata consistenta unui sirop.
Dupa ce s-au copt, lasam inimioarele sa se raceasca, le scoatem usor pe farfuriute si le stropim bine cu sirop.
Le ornam cu fasii de coaja de lamaie sau portocala.

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: septembrie 13, 2021